icon-0014

Hösten 2019 - Klubbtävlingar

Här redovisas resultaten från de klubbtävlingar som äger rum under hösten 2019.

Sidan kan ta en stund att ladda p.g.a. tabellerna. Informationen syns bäst på dator eller en mobil i "liggande" läge.

Använd snabbvalen för att komma till önskat avsnitt:

Resultat - Medaljtävling
Resultat - Pokaltävling
Resultat - Anteckningar

För medverkan i tävling krävs resultat vid tre deltävlingar samt medverkan vid de träningstillfällen som är schemalagda under hösten.

Medaljtävling

Resultat från Medaljtävlingar:

Pokaltävling

Resultat från Pokaltävlingar:

Anteckningar

2019-12-03 - Pokaltävling 6

Efter kvällens skytte så var samtliga Pokal- och Medaljtävlingar avklarade för denna gång :) Sara Johansson slutade med ett toppresultat med 422,7 poäng i klassen för sittande juniorer. Isac Lindvall Persson sköt nästan personligt rekord i ståendeskytte med 393,2 poäng.

Måndagen den 9 december är det vandringspris på schemat. Sittandeskyttarna ska skjuta om Runes Vandringspris och de stående juniorerna ska tävla om Günthers Kanonskott. Säsongen avslutas med jultävling måndagen den 16 december. Separat inbjudan följer med information.

2019-11-29 - Medaljtävling 6

Black Friday och även säsongens sista Medaljtävling. Hösten har gått fort och denna kväll föll även den första snön över Söderslätt om än i väldigt blöt form.

Efter kvällens skytte stod det klart att 15 skyttar medverkat vid minst fyra tillfällen och därmed fullföljt Medaljtävlingen. Lysande :)

Ståendeskyttarna lärde sig lite teori om avtryckarfinger, pistolgrepp och handled... Hur allt sammans hänger ihop för att man ska öka sina chanser att få skotten att träffa mitten.

Fyra sittandeskyttar lyckades under kvällen att skjuta 200 poäng i heltal. Det kommer att gå bra på kommande tävling i Åkarp om några veckor.

På måndag är det december månad och vi inleder den med att skjuta den sjätte och sista Pokaltävlingen för detta året.

2019-11-18 - Bengt Kämpes Vandringspris och Tjejligans Vandringspris

Tävling om vandringspriser måndagen den 18 november. Sittandeskyttarna tävlade om Bengt Kämpes Vandringspris och det sköts riktigt fina resultat under kvällen av ungdomarna. Inteckningen denna termin gick till Tindra Liljeberg som sköt utmärkta 419,4 poäng.

Här kan ni läsa om Tjejligans Vandringspris: Länk

På fredag den 22 november är det inget skytte på hallen. Istället förbereder vi inför Söderslättssmällen som äger rum under helgen den 23 - 24 november. Alla som vill hjälpa till att ställa lokalerna i ordning är välkomna!

2019-11-11 - Svedalautbyte (sittande) och Andrés Vår & Höstpris (stående junior)

Svedalas sittandeskyttar gästade Trelleborg denna kväll. Allt om utbytet kan du läsa om här: Länk

Ståendeskyttarna tävlade om Andrés Vår & Höstpris. I detta vandringspris segrar den juniorskytt som efter summering av skott 10, 20, 30 och 40 erhåller högst resultat. Angelica Christensen och Isac Lindvall Persson medverkade och det blev väldigt jämnt. Angelica erhöll 37,8 poäng och Isac landade strax bakom med 36,6 poäng.

2019-11-08 - Medaljtävling 5

Femte omgången av vår Medaljtävling sköt skyttarna fredagen den 8:e november. Fem sittandeskyttar sköt 200 poäng av 200 möjliga och det är inte så ofta det händer. Riktigt bra gjort!

Nytt personligt rekord av Isac Lindvall Persson som sköt 376 / 394,3 poäng i stående skjutställning. Den nya skyttejackan och skorna tillsammans med lite mer vikt i bössan gav resultat :)

På måndag kommer Svedalas sittandeskyttar på besök och då blir det full hus i skyttelokalen.

2019-11-04 - Pokaltävling 5

Terminen närmar sig så sakta sitt slut och det känns som att hösten gått väldigt fort. Redan har fem Pokaltävlingar skjutits och endast en återstår innan vi vet slutgiltig ställning. Det är ganska jämnt mellan vissa skyttar :)

Under kvällen passade ståendeskyttarna på att gå igenom lite teori och efter det fick de välja ett specifikt moment vardera att träna på under kvällens skytte. Tryckpunkt och efterriktning var två populära ämnen tillsammans med nollpunkt och placering av avtryckarfinger. Ämnen vi lär återkomma till även under kommande träningar.

Söderslättssmällen närmar sig. Ståendeskyttar anmäler sig på listan vid bana 11 - 20 och sittandeskyttar till Niklas.

2019-10-29 - Pokaltävling 4

Höstlov men ganska många skyttar hittade till Söderslättshallen ändå. Första laget med ståendeskyttar klockan 18.00 blev helt fullt och det har inte hänt på ett tag. Flitiga sittandeskyttar passade också på att skjuta så med andra ord var det mycket aktivitet under kvällen. I tävlingen är det olidligt jämnt mellan t.ex. Amanda Olsson och Emma Engholm. Efter fyra omgångar skiljer endast fem tiondelar mellan tjejerna och det är lite häftigt :)

Utbyte med Svedala i sittandeskytte närmar sig och även Söderslättssmällen.

2019-10-25 - Marikas VPR och Tommys VPR

Sittandeskyttarna tävlade om Marikas Vandringspris fredagen den 25 oktober. Janek Gerard sköt fina 418,1 poäng och var den skytt som säkrade höstens omgång av vandringspriset. Glest med ståendeskyttar denna kväll, endast Isac Lindvall Persson och Maja Andersson sköt om Tommys Vandringspris. Resultaten blev 375,2 poäng respektive 404,1 poäng.

2019-10-18 - Medaljtävling 4

Imponerande skytte från många kvällen den 18 oktober när Medaljtävling 4 stod på programmet. Anton Brunnberg klarade 370 poäng i heltal (stående) och det är ett tecken på att det går framåt. Cecilia Andersson sköt 393 i heltal (stående) och leder stort i sin klass. Tindra Liljeberg och Janek Gerard sköt bägge 200 poäng i heltal (sittande) och ett par andra knattar var väldigt nära att göra det samma.

Måndagen den 21 oktober är det träning för sittandeskyttarna och därefter kommer Svedalas ståendeskyttar på besök för höstens utbyte.

2019-10-07 - Pokaltävling 3

Höstsäsongen har gått rasande fort och måndagen den 7 oktober sköts den tredje Pokaltävlingen. Efter dessa tre tillfällen är det väldigt jämnt mellan vissa skyttar och vem som kommer att segra i de olika klasserna är långt ifrån avgjort. Mycket kan hända under resterande höstsäsong :)

På fredag skjuter vi den tredje Medaljtävlingen och till helgen är det tävling både i Kävlinge och i Vellinge.

2019-09-30 - Pokaltävling 2

Sista dagen i september för detta år och skyttarna passade på att skjuta den andra Pokaltävlingen för säsongen. Linn Graméus slog till med ett kanonresultat i ståendeskytte. På 40 skott sköt Linn 389 poäng i heltal och 409,7 poäng i decimaler räknat. På fredag den 4 oktober är det träning på programmet men man vet aldrig om det blir någon spännande "extratävling" :)

2019-09-27 - Medaljtävling 2

Sedan förra texten har både den första och den andra Medaljtävlingen klarats av. Bland sittandeskyttarna var det inte mindre än fem stycken som lyckades att skjuta 200 poäng under fredagen och ytterligare ett antal skyttar var väldigt nära full pott de med :)

Ståendeskyttarna tränade på på att skjuta lagtävling. Två lag med fyra skyttar i vardera bildades och efter avklarat skytte summerades resultaten. Det blev nästan oavgjort men det ena laget var något lite vassare än det andra :)

Cecilia Andersson 393  André Friman  389 
Karolin Larsson 377  Martin Stridh 370 
 Angelica Christensen 384  Linn Graméus 387
 Anton Brunnberg 365  Isac L. Persson 364 
 Totalt 1519    1510 

2019-09-16 - Pokaltävling 1

Första Pokaltävlingen för säsongen sköts måndagen den 16 september. Sara Johansson slog till med ett riktigt högt resultat i sittande och det blev jämna resultat mellan många skyttar i de olika klasserna.

På fredag den 20 september är det start på höstens Medaljtävling :)

2019-09-09 - Familjemix & Scharbeutz Vandringspris

Höstterminen har kommit igång så smått och en del luftgevärsskyttar har hittat till hallen. Måndagen den 9 september var det familjemixtävling för sittandeskyttarna och det var en del föräldrar som passade på att skjuta några skott. Godispriser till alla så därmed inga förlorare, bara vinnare :)

Ståendeskyttarna sköt om det klassiska vandringspriset från Scharbeutz. Sedan 1988 har det varje höst tävlats om en inteckning i vandringspriset och denna gång inget undantag. Den skytt som skjuter högst poäng i heltal på de 20 första skotten erhåller inteckning och denna gång var det Cecilia Andersson som segrade med imponerande 199 poäng.

199 - Cecilia Andersson
198 - André Friman
191 - Karolin Larsson
190 - Linn Graméus
186 - Anett Vorbau
184 - Angelica Christensen
182 - Isac Lindvall Persson
173 - Annika Andersson