icon-0014

Hösten 2017 - Klubbtävlingar

Här redovisas resultaten från de klubbtävlingar som äger rum under hösten 2017. Tabellerna uppdateras efterhand och längst ned på sidan finns några rader text.

Sidan kan ta en stund att ladda då det tar lite tid att hämta alla tabeller. Informationen syns bäst på dator eller en mobil med "stor" skärm i liggande läge :)

Använd snabbvalen för att komma till önskat avsnitt:

Resultat - Medaljtävling
Resultat - Pokaltävling
Resultat - 40-Skottstävling
Resultat - Anteckningar

För medverkan i tävling krävs resultat vid tre av fem deltävlingar samt medverkan vid de träningstillfällen som är schemalagda under hösten Flitpris utgår till ungdomar som medverkat vid 20 tillfällen.

Medaljtävling

Resultat från Medaljtävlingar:

Pokaltävling

Resultat från Pokaltävlingar:

40-Skottstävling

Resultat från 40-Skottstävlingar:

Anteckningar

2017-12-15 Runes Vandringspris och Günthers Kanonskott
Säsongens sista ordinarie skytte ägde rum denna kväll och det tävlades om vandringspriser. På måndag den 18 december är det julavslutning för samtliga skyttar.

Ett alldeles nytt vandringspris tävlade sittandeskyttarna (Mini - LSi 13) om denna kväll. Runes Vandringspris går ut på att få så bra poäng som möjligt på skott 3, 6, 9, 12, 15 och skott nummer 18. Dessa summeras och den skytt som får högst resultat vinner terminens inteckning. Erik Elf (Mini) lyckades pricka in 62,7 poäng och blev därmed första skytt att ta en inteckning i det nya vandringspriset.

Sittandeskyttarna sköt även om säsongens femte guldskott. Vid fyra tillfällen tidigare under terminen har små pokaler dykt upp på skjutbanan och fått följa knattar med hem :) På måndag avslöjas vem som segrade i kvällens tävling där skott nummer 14 av 20 var det som gällde.

Günthers Kanonskott har varit med under många år och är ett vandringspris för stående juniorskyttar. Under kvällen startade tre juniorer och de sköt en grundomgång av 40 skott. Cecilia Andersson erhöll 8 poäng med 408,9 poäng, Angelica Christensen 7 poäng med 401,3 poäng och Anton Brunnberg 6 poäng med 366,8 poäng.

Tack för denna terminen, God Jul och Gott Nytt År!

2017-12-11 - Lussekatten

Lucia närmar sig och kvällen den 11 december var det "luciaskytte" på Söderslättshallen.

Det blev en riktigt trevlig kväll med skytte på "skidskyttemål". Bengt Kämpe hade under tidigare veckor gjort i ordning våra fallmål så att de skulle kunna användas under kvällen och de fungerade jättefint. Kvällens program för skyttarna var tre provskott och därefter totalt tio tävlingsskott. Knattarna var riktigt duktiga på att stänga luckor och efter avklarat skytte serverades goda lussekatter, saft och kaffe. Till alla skyttar som medverkt utdelades fina chokladtomtar som hör julen till :)

Tack till alla som hjälpte till under kvällen.

2017-12-01 - Bengt Kämpes Vandringspris och Tjejlligans Vandringspris
Ny månad och denna kväll tävlades det om vandringspriser.

Sittandeskyttarna tävlade om Bängt Kämpes Vandringspris som insiftades förra hösten. Isac Linvall Persson stod för kvällens högsta resultat bland skyttarna i klass Mini - L13 och tog därmed höstens inteckning.

Ståendeskyttarna sköt om Tjejligans Vandringspris och här var det Angelica Christensen som erhöll en inteckning. Angelica sköt 385 poäng i heltal och var endast ett poäng ifrån sitt personliga rekord.

2017-11-27 - Medaljtävling 5
Terminen närmar sig sitt slut. Måndagen den 27 november sköts den sista klubbtävlingen och nu är alla deltävlingar i Medalj-, Pokal, och 40-Skottstävlingarna avklarade. Hösten har gått fort men än återstår ett antal roliga aktiviteter i Skyttehallen. Biojakten, Lussekatten och julavslutningen ligger framför oss.

2017-11-20 - Marikas VPR och Andrés Höst & Vårpris
Det tävlades om vandringspriser måndagen den 20 november. Sittandeskyttarna sköt höstens omgång av Marikas vandringspris och ståendeksyttarna tävlade om Andrés Höst & Vårpris. Isac Lindvall Persson i klass LSi 13 säkrade höstens inteckning i Marikas Vandringspris med 421,5 poäng.

Cecilia Andersson slog till med ett dunderresultat i ståendeskytte, 413,4 poäng var det ingen som kunde matcha och höstens inteckning i Andrés Höst & Vårpris tog Cecilia. Johanna Feldt och Angelica Christensen sköt också väldigt bra med 409,2 respektive 403,9 poäng.

2017-11-06 - Pokaltävling 5
Trångt på skjutbanan denna måndag kväll. En del sittandeskyttar sköt Skåneseriematch och de mjukstartade med en WO. Även på ståendeskyttet sköts en Skåneserietävling och det var "knattelaget" som mötte skyttar från Vellinge. Knattarna skötte sig jättebra men motståndet från de betydligt mer rutinerade skyttarna från Vellinge var allt för tufft. Till våren blir det kanske lite jämnare :)

2017-10-30 - Medaljtävling 4
Fyra deltävlingar av respektive tävling (Medalj-, Pokal- och 40-Skottstävling) är nu avklarade och det är på sina ställen jämnt i resultatlistorna. Mellan vissa skyttar är det även "lika" för att göra det extra spännande.

Under kvällen fick sittandeskyttarna lite repetition av "SARA E" - Ställning - Andning - Riktning - Avfyrning och Efterriktning. Alla moment är viktiga för att skotten ska hamna i mitten och det gäller även för ståendeskyttarna. En del "knattar" var under helgen på läger och fick lära sig saker som skottplan (vad man ska tänka på före, under och efter man skjuter) samt kortsiktig och långsiktig målsättning med sitt skytte.

2017-10-20 - 40-Skottstävling 4
Det stod 40-Skottstävling 4 på programmet kvällen den 20 oktober. Många skyttar hittade till hallen denna regniga fredagkväll. Ganska jämnt i resultatlistan faktiskt :)

På måndag kommer Svedalas sittandeskyttar till Trelleborg. Det är endast skytte för de knattar som anmälde sig till Jocke under tidigare veckor som ska skjuta på måndag.

Två personliga rekord från ståendeknattarna! Malte Svensson och Anton Brunnberg putsade på sina rekord och sköt 321,1 poäng respektive 365,3 poäng. Riktigt bra gjort!

2017-10-17 - Pokaltävling 4

En del nya skyttar kom till hallen under kvällen och provade på sittandeskytte och tyckte att det var skoj :)

Felix Leufvenius har blivit riktigt duktig på ståendeskytte och sköt ett kanonresultat under kvällen. Knattarna finjusterade sina ställningar, provade nya skyttekläder och var riktigt duktiga.

Söderslättshallens internetrouter var inte alls på hugget under kvällen. Det är inte alltid tekniken är på humör men den kom igång igen till slut.

2017-10-13 - Familjemix
Knattar och föräldrar sköt familjemixtävling under kvällen och det var ett uppskattat litet evenemang. Ett och annat skott i "plåten" hördes men överlag träddade nog de flesta skotten där de skulle :) Efter avslutat skytte hölls prisutdelning och alla återvände hem för att hålla helg.

2017-10-02 - Pokaltävling 3
Full aktivitet i skyttehallen denna måndag! Sittandeskyttarna fick en kort genomgång av tryckpunkt och efterriktning i sydte att få ännu fler skott att träffa i mitten. Det sköts även ett nytt "Guldskott" där det gällde för skyttarna i klass Mini - LSi 13 att få till det bästa 15:e skottet. Vem som lyckades denna gång avslöjas på fredag :)

2017-09-25 - Medaljtävling 2
Säsongens andra Medaljtävling avgjordes den 25 september. Varje deltävling omfattar 20 skott och de tre bästa resultaten av fem omgångar räknas samman. För många skyttar kan man i resultatlistan se ordentliga steg framåt jämfört med för två veckor sedan då den första Medaljtävlingen sköts.

Det gick riktigt bra för de stående knatteskyttarna. Nya personliga rekord noterades för Maja (378,5), Anton (357,5) och Malte (307,9).

2017-09-22 - 40-Skottstävling 2
Jätteroligt att se att så många ungdomar tycker det är skoj att skjuta luftgevär. Skyttehallen var välbesökt även fredagen den 22 september då den andra 40-Skottstävlingen stod på schemat. Skyttarna gör framsteg för varje gång och det är snart tid att fylla på med fler tior i våra tavlor, de börjar ta slut :)

Ståendeknattarna sköt även de 40-Skottstävling och det gick väldigt bra denna kväll. Ståendeskytte är inte helt enkelt och det tar tid att lära sig. Svårast är nog balansen, att få gevärets rörelser att bli så små som möjligt. Angelica Christensen sköt ett nytt personligt rekord under kvällen, 384 poäng i heltal och 403,7 poäng i decimalform.

2017-09-18 - Pokaltävling 2
Skyttesäsongen är i full gång och under kvällen var det mycket folk i hallen. Sittandeskyttarna skjuter bättre och bättre och det är roligt att se. Ganska många ståendeskyttar passade också på att skjuta under kvällen. Scharbeutz Vandringspris stod på schemat och detta är lite speciellt. Priset har vandrat sedan 1980-talet och en inteckning får den skytt som skjuter bäst i heltal räknat på de 20 första skotten. Ikväll var det Cecilia Andersson som tog inteckningen med 195 poäng. Grattis Cecilia :)

2017-09-08 40-Skottstävling 1
Terminens första 40-Skottstävling sköts fredagen den 8:e november. Många skyttar kom till hallen denna kväll och det presterades fina poäng både från sittande- och ståendeskyttar. Som exempel kan nämnas att Felix Leufvenius fick till väldigt fint ståendeskytte under kvällen med 374,4 poäng som slutpoäng i 40-Skottstävlingen. Bra gjort Felix!

2017-09-04 Pokaltävling 1
Inomhussässongen har kommit igång och det har varit full aktivitet i skyttehallen med många nya skyttar. Stort tack till alla Er som hjälper till under måndagarna och fredagarna så att verksamheten fungerar.

Första "Guldskottet" sköts fredagen den 1 september och denna lilla "extratävling" för sittandeknattarna gick det ut på att få till ett så bra 15:e skott som möjligt. Erik Elf lyckades skjuta 10,6 som skott nummer 15 och för detta erhöll han under kvällen den 4 september en liten pokal och ett diplom. En "extratävling" som nog kommer tillbaka under hösten :)