icon-0018

Resultat från Knattetävlingen i Trelleborg.

190406 001 trelleborg knatte

Knattar i Trelleborg 2019-04-06.

Säsongens sista knattetävling för Skånes yngsta ståendeskyttar arrangerades i Trelleborg lördagen den 6 april. Det blev en spännande tävling och skyttarna fick ta i ordentligt för att lägga vantarna på medaljerna.

Strax före klockan 10.00 inleddes gundomgången. De åtta skyttarna sköt fritt antal provskott och 20 tävlingsskott på en tid av max 45 minuter. De flesta var färdiga efter drygt 20 minuter och begav sig mot färdigbredda smörgåsar som smakade riktigt bra. Skyttet gick bra, i klass A var Linn Bartilsson från Skabersjö vassast med 198,1 poäng och i klass BC tog Anton Brunnberg från Trelleborg täten men 181,7 poäng.

Extratävling... Skyttarna delades in i små grupper och i varje grupp utsågs en "skjutledare/sekreterare" vars uppgift var att ge kommandon inom gruppen och föra protokoll. Skyttarna sköt skott för skott och den skytt som sköt högst valör fick en poäng och klättrade ett steg på "stegen". Först till åtta poäng i respektive grupp segrade. Skyttarna fick bara ha byxor och skor på sig, ingen jacka för att träna lite balans. Syftet med tävlingen var att skyttarna skulle prata med varandra men det gick "så där" :)

Finalskjutning tog vid efter en kort fikapaus och byte av speglar på tavlorna. De överlevde inte extratävlingen :)

A- och B-finalen kunde skjutas samtidigt och den blev riktigt spännande och jämn. Skyttarna sköt först provskott under en tid av sex minuter och därefter fem tävlingsskott i följd på en tid av fem minuter. Lite puls hade nog vissa skyttar medans andra var lugna som "filbunkar". Efter fem enkelskott på kommando (60 sekunder per skott) stod det klart vilka som tagit hem medaljerna.

I klass A segrade Angelica Christensen från Trelleborg och på andra och tredje plats följde Linn Bartilsson (Skabersjö) samt Iza Strand (Brösarp). I finalen för klass BC var det Malte Svensson från Trelleborg som segrade strax före Isac Lindvall Persson (Trelleborg) och Simon Blennow (Sjöbo).

Bra skjutit allesammans och tack för denna gång.

Resultat från dagen återfinns nedan.

icon-0009

Länk - 190406 Knattetävling i Trelleborg - Grund

Länk - 190406 Knattetävling i Trelleborg - Final