icon-0014

Sommaren 2018 - Klubbtävlingar

Här redovisas resultaten från de klubbtävlingar som äger rum under sommaren 2018.

Medaljtävling

Resultat från Medaljtävlingen:

Sommartävling

Resultat från Sommartävlingen:

Klubbmästerskap 2018-07-05 i Maglarp

180705 001 maglarp km

Klubbmästerskap i Maglarp torsdagen den 5 juli 2018 med skytte, prisutdelning och grillning. Det blev en rolig kväll även om vädret inte var det bästa.

Strax efter klockan 17.00 var banan i ordning och starten för mästerskapet inväntades. Molnen skymde solen denna dag vilket var konstigt med tanke på alla de soliga dagar som varit tidigare under sommaren. Klockan 18.00 gick startskottet och grundomgången avgjordes för de skyttar som medverkade. I juniorklassen var Angelica Christensen vassast med 141 poäng och i seniorklassen var Elin Hag i toppform, det blev nytt personbästa med resultatet 145 poäng.

Tre juniorer och tre seniorer medverkade i final (juniorfinal och seniorfinal). Provskott sköts under en tid av fem minuter och därefter följde fem tävlingsskott som skyttarna sköt inom tiden fem minuter. Samtliga började med noll poäng och efter de inledande fem skotten var det jämnt mellan skyttarna.

Fem enkelskott per skytt följde och i juniorfinalen kunde Angelica Christensen utses till klubbmästare med resultatet 98 poäng. Isac Lindvall Persson och Martin Lindvall Persson blev tvåa respektive trea. I seniorfinalen stod det efter tio skott klart att André Friman segrat men att särskiljning behövdes mellan Elin Hag och Tim Larsson då de hade lika resultat, 92 poäng vardera.

Skott för skott avlossades av Tim och Elin. Efter fyra omgångar hade de skjutit samma resultat (9 - 9 - 10 -9) men i den femte omgången sköt Elin tio poäng och Tim en nia, därmed tog Elin silvermedaljen i årets mästerskap.

Skyttesaker plockades undan och hungriga skyttar, åskådare och ledare begav sig mot grillen där goda hamburgare serverades. Prisutdelning för säsongens tävlingar och mästerskap tog vid och fick avsluta kvällen. Ett stort tack till samtliga som medverkade och alla som hjälte till med årets klubbmästerskap i korthållsskytte.