icon-0014

Sommaren 2019 - Klubbtävlingar

Här redovisas resultaten från de klubbtävlingar som äger rum under sommaren 2019.

Sommartävling

Resultat från Sommartävlingen:

2019-06-20 - Klubbmästerskap

190620 001 maglarp klubbm

Sommarhälsning 2019-06-20.

Torsdagen den 20 juni samlades sommarens korthållsskyttar i Maglarp för att skjuta klubbmästerskap. Strax efter klockan 17.00 hade Bengt och Rune ställt banan i ordning så att allt var klart för start. Något de gjort vid varje tillfälle denna sommar och för det ska de ha ett stort tack för hjälpen.

Klockan 18.00 startade första laget och det var juniorerna som var först ut på banan denna kväll. Grundomgången bestod av provskott följt av 15 tävlingsskott. Angelica Christensen sköt 145 poäng och sedan var det jämnt mellan Tindra Liljeberg och Elina Christensen som sköt 142 respektive 141 poäng. Denna trio kom att utgöra startfältet i juniorfinalen.

Seniorernas grundomgång tog vid och även från denna utsågs tre finalister. André Friman med 144 poäng följd av Karolin Larsson med 138 poäng samt Tim Larsson med 137 poäng.

Finalerna inleddes och de gick till på följande vis:

- Provskott på en tid av fem minuter.
- Fem tävlingsskott på en tavla under en tid av fem minuter.
- Två enkelskott under kommando på en tavla. En minut per skott.
- Två enkelskott under kommando på en tavla. En minut per skott.
- Ett sista enkelskott på en ny tavla. En minut per skott.

Samtliga skyttar började med noll poäng, Angelica hade efter de fem inledande skotten tagit ledningen i juniorfinalen och i seniorfinalen var det lika mellan André och Karolin. Då samtliga finalskott var avlossade stod det klart att Angelica segrat i juniorfinalen och på silver respektive bronsplats kom Elina och Tindra.

Seniorfinalen var ännu inte avgjord. Efter tio skjutna finalskott stod det klart att Tim Larsson tagit hem bronset och att ställningen var oavgjord mellan Karolin och André. Särskjutningsskotten förbereddes och de 11:e skotten avlossades. När tavlorna kommit tillbaka från vallen stod det klart att André skjutit en nia och Karolin en tia och därmed säkrat årets klubbmästartitel.

Bössor och saker plockades undan, samtidigt startades grillen och snart var hamburgarna färdiga. Innan dess avhölls en kort prisutdelning för årets Sommartävling och kvällens klubbmästerskap.

Stort tack till alla som hjälpte till under kvällen och med sommarens aktiviteter i Maglarp. Trevlig sommar allesammans :)

190620 003 maglarp klubbm

Juniormästare 2019.

190620 002 maglarp klubbm

Seniormästare 2019.

 Resultat från Klubbmästerskapet:

2019-05-27 - Sommartävling II

Utomhussäsongen i Maglarp startade för ett par veckor sedan och flitiga skyttar har tränat om måndagarna. Vädret har hittills varit helt okej med lite småkallt, förhoppningsvis kommer sommaren snart :)

"Maglarpskiosken" har varit populär och grillen har gått varm vid alla tillfällen. Idén kom från Karolin Larsson och Bengt Kämpe antog fort rollen som grillmästare :)

De nya skjutborden blev riktigt bra och ett lyft för skyttehallen. Man ligger fint på de stora bordsskivorna som vilar stadigt på rejäla stommar av tryckimpregnerat virke.

Många fina resultat från skyttarna och skoj att se ungdomar som bemästrar remskytte såväl som skytte med kudde på ett jättebra sätt.