icon-0018

Resultat från SSM i Ålem.

Årets Syd SM arrangerades i Ålem cirka tre mil norr om Kalmar. På en liten skjutbana mitt ute i skogen samlades ett 50-tal skyttar och sköt liggande samt ställning under lördagen den 7 juli.

Skjutbanan bjöd på en hel del vind, de stora vindkraftverken i närheten jobbade för fullt och vred sig efter vinden flera gånger denna dag. Många skyttar hade svårt att få skotten i mitten men en del lyckades fint, exempelvis Niklas Jogmark från Furulund som i liggandeskytte stod för dagens högsta resultat med 198 poäng.

Förmiddagen ägnades åt liggandeskytte, André Friman och Karolin Larsson från Trelleborg medverkade men fick inte skotten att hitta mitten på tavlorna. André sköt 189 poäng och Karolin 179 poäng, förstnämnt resultat var med minsta marginal tillräckligt för en finalplats på bana åtta av tio. Slutlig placering i seniorfinalen för André blev en sjätteplats.

Eftermiddagen tog vid och ställningsskyttarna gjorde sig redo. Två skjutlag startade och i det första ingick André från Trelleborg som sköt 186 poäng i grundomgången. Resultatet var tillräckligt för en start i finalen på bana fyra, endast några enstaka poäng bakom de första tre skyttarna.

Finalen inleddes med fem skott liggande och fem skott knästående. Liggandeskyttet gick som vanligt inget vidare men skotten hittade rätt i knästående ställning. Helt okej gick det också i ståendeskyttet där fyra av fem skott blev bra. André erhöll 321 poäng och en förstaplats före Rickard Elmlund (KA 2) med  320 poäng och Anders Peterson (Älmhult) med 318 poäng.

Resultatlista från dagen återfinns nedan:

icon 0009

Länk - 180707 - Resultat från Syd SM i Ålem